گزارش فراز برج

لاكچری نشین ها، موظف به پرداخت مالیات می شوند

لاكچری نشین ها، موظف به پرداخت مالیات می شوند به گزارش فراز برج در شرایطی كه دریافت مالیات سالانه از املاك بیشتر از ۵ میلیارد تومان در چارچوب پیش نویس لایحه ای به مجلس ارسال شده است، تصحیح بعضی از ایرادات موجود بر اثرگذاری این لایحه می افزاید.



به گزارش فراز برج به نقل از مهر، بعد از كش و قوس های فراوان بین مجلس شورای اسلامی و وزارت امور اقتصاد و دارایی، پیش نویس لایحه اصلاح قانون مالیات های مستقیم به تصویب هیئت دولت رسیده و به مجلس ارسال شد. این پیش نویش سه محور ساماندهی معافیت ها و مشوق های مالیاتی، اجرای سیستم مالیاتی بر مجموع درآمد اشخاص حقیقی و برقراری مالیات بر دارایی (شامل مالیات بر عایدی املاك، مالیات سالانه املاك و مالیات سالانه خودرو) شامل می شود.
واحدهای مسكونی با ارزش بیشتر از ۵ میلیارد تومان، مشمول مالیات می شوند
یكی از مهمترین نكات مطرح شده در این لایحه، دریافت مالیات از واحدهای مسكونی با ارزش بالای ۵ میلیارد تومان تحت عنوان «مالیات سالانه املاك» یا «مالیات از واحدهای مسكونی لوكس» است.
به استناد ماده ۱۳ این پیش نویس، كلیه مالكین (اعم از اشخاص حقیقی و حقوقی) نسبت به جمع ارزش روز املاك مسكونی (اعم از خانه یا آپارتمان و زمین با كاربری مسكونی) خود و فرزندان صغیر تحت تكفل خود كه در انتها هرسال مجموع ارزش آنها بیشتر از ۵ میلیارد تومان باشد، مشمول مالیات سالانه املاك می باشند.
در همین راستا محمد حمیدزاده، كارشناس حوزه اقتصاد و مسكن در گفتگو با خبرنگار مهر، با اشاره به تاثیر مالیات بر واحدهای مسكونی لوكس عنوان كرد: «اخذ مالیات واحدهای مسكونی لوكس در طولانی مدت به وسیله پیشگیری از ساخت واحدهای مسكونی پرهزینه و مجلل به توزیع عادلانه و تمركززدایی از ثروت منجر خواهد شد. در حقیقت دریافت این مالیات، سازندگان واحدهای مسكونی را به سمت ساخت خانه های معمولی جامعه برده و در نهایت منجر به تسهیل شرایط صاحب خانه شدن برای اقشار كم درآمد جامعه خواهد شد.»
این كارشناس حوزه اقتصاد و مسكن، در ارتباط با نتایج نبود مالیات از واحدهای مسكونی لوكس در سال های گذشته اظهار داشت: «خلا وجود دریافت مالیات از واحدهای مسكونی لوكس در گذشته، یكی از علل اصلی رشد تقاضاهای سرمایه در سال های اخیر و به تبع آن افزایش قیمت مسكن می باشد. مطابق اطلاعات به دست آمده از سرشماری های سال ۹۵، بیشتر از ۷۰ درصد تقاضاهای موجود در بازار مسكن شامل تقاضاهای سرمایه ای است.»
نقایص قانون دریافت مالیات از واحدهای مسكونی لوكس، چیست؟
در شرایطی كه دریافت مالیات از واحدهای مسكونی لوكس، ازجمله موضوعات مورد توافق اغلب كارشناسان اقتصادی می باشد. بر طرف كردن ایرادات وارد شده این نوع مالیات، مسیر باز توزیع عادلانه ثروت در جامعه را تسهیل خواهد نمود.
در همین خصوص، محمد عنایتی نجف آبادی، كارشناس حوزه مسكن، ضمن تحسین تصمیم دولت در خصوص دریافت مالیات سالانه از واحدهای مسكونی لوكس، بیان نمود: «یكی از نقیصه های پیش نویس لایحه اصلاح قانون مالیات های مستقیم در ارتباط با دریافت مالیات از واحدهای مسكونی لوكس، تعیین كف قیمت ثابت برای دریافت این نوع مالیات است. هم اكنون این مالیات به واحدهای مسكونی بیشتر از ۵ میلیارد تومان تعلق می گیرد و با عنایت به روند افزایش قیمت مسكن در سال های گذشته به نظر می آید ثابت بودن این نرخ، دریافت مالیات سالانه املاك را در سال های آینده گرفتار مشكل خواهد نمود. در حقیقت دریافت مالیات سالانه املاك می بایست، با كف قیمتی متغیر و مؤثر دریافت شود.»
این كارشناس حوزه مسكن در بیان راهكارهای موجود برای تعیین كف قیمت متغیر و مؤثر برای دریافت مالیات از واحدهای مسكونی لوكس، اظهار داشت: «نسبت مشخصی از میانگین قیمت واحدهای مسكونی در كشور می تواند نرخ متغیر و مؤثری در هر سال تلقی شود.»
یكی دیگر از نقایص عنوان شده برای مبحث مالیات سالانه املاك در پیش نویس لایحه اصلاح قانون مالیات های مستقیم، مساله نرخ دریافت این مالیات عنوان می شود. در همین ارتباط نجف آبادی ضمن اشاره به روند تعیین نرخ دریافت مالیات سالانه املاك لوكس، عنوان كرد: «تعیین نرخ این نوع مالیات با اثرگذاری آن در بازار مسكن كشور ارتباط مستقیم دارد. در شرایطی كه نرخ تعیین برای دریافت مالیات مؤثر تلقی نشود، امكان دارد وزارت امور اقتصادی و دارایی را با مشكلات جدی مواجه سازد. هم اكنون نرخ دریافت مالیات سالانه املاك لوكس بر مبنای ماده ۶۴ قانون مالیات های مستقیم دریافت می شود كه امسال برابر با ۶ درصد ارزش روز خانه محاسبه می شود. به نظر می آید اثرگذاری مثبت این مالیات در بازار مسكن نیازمند تجدید نظر در نرخ بیان شده است.»


1399/01/03
12:40:44
5.0 از 5
3242
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۹ بعلاوه ۳
فرازبرج

farazborj.ir - حقوق مادی و معنوی سایت فراز برج محفوظ است

فراز برج

ساخت و ساز برج و ساختمان