عبده تبریزی پیش بینی كرد؛

بازار مسكن و اجاره بها در ماه های آینده افزایش چندانی نخواهد داشت

بازار مسكن و اجاره بها در ماه های آینده افزایش چندانی نخواهد داشت فراز برج: مشاور وزیر راه و شهرسازی اظهار داشت: به نظر می آید بازار مسكن در ماه های آینده با افزایش شدید و تلاطمات بازارهای موازی مواجه نشود.



به گزارش فراز برج به نقل از مهر، حسین عبده تبریزی در حاشیه جلسه بررسی راهكارهای كنترل بازار مسكن در جمع خبرنگاران در مورد وضعیت فعلی و آتی بازار مسكن اظهار داشت: وزارت راه و شهرسازی از ابتدای دولت یازدهم تابحال به دنبال آرام كردن بازار سفته بازی و تقویت بازار مسكن مصرفی بوده كه به نظر من موفق بوده است.
وی با اشاره به اینكه ركود در سال های گذشته به این دلیل بود كه با خرید و فروش برای سفته بازی مقابله و از این نوع معاملات كاسته شد، افزود: یكی از دلایل تولید التهاب در بازار مسكن در ماه های اخیر، موضع گیری ترامپ در مورد مسائل ایران بود كه سبب التهاب در بازار مسكن شد؛ ضمن اینكه تغییرات ارزی هم به این التهاب دامن زد. در نتیجه خریدارانی كه در بازار مسكن در ماه های گذشته آماده خرید بودند، ناگهان با افزایش قابل ملاحظه قیمت ها روبرو شدند.
مشاور وزیر راه و شهرسازی در امور تأمین مالی اضافه كرد: این در شرایطی است كه تقاضا در این بازار چندان افزایش نیافته بود، ولی انتظار تورمی بوجود آمده سبب افزایش قیمت ها شد.
به گفته عبده تبریزی، آنچه هم اكنون سبب حاد شدن بازار مسكن شده، بحث اجاره ها است؛ چون یك سوم مردم ایران اجاره نشین هستند و دولت به دنبال چاره اندیشی برای این قشر است.
وی در مورد عدم اجرای مسكن اجتماعی تصریح كرد: طرح مسكن اجتماعی كه ویژه تأمین مسكن برای اقشاری است كه نه توان پرداخت اجاره بها دارند و نه پرداخت اقساط، بعنوان بخشی از برنامه وزارت راه و شهرسازی عنوان شد و مهم ترین تأمین كنندگان مالی در آن، دولت، شهرداری ها، خیرین و دستگاه های حمایتی هستند، اما این طرح به علت محدودیت های مالی دولت برای اجرای سیاست های مسكن استیجاری، اجرایی نشد.
مشاور وزیر راه و شهرسازی در امور تأمین مالی با اشاره به اینكه پیشنهاد شده است تا بخشی از مالیات مسكن به شهرداری ها برای مسكن اجتماعی داده شود، اضافه كرد: دولت یازدهم و دوازدهم قصد ندارد در بخشی كه بخش خصوصی ورود كرده، وارد شود و به سراغ ساخت و ساز مسكن برود، بلكه دولت باید سیاست هایی اعمال نماید تا از اقشار صدمه پذیر و حاشیه نشین با ساخت خانه های اجتماعی حمایت شود.
عبده تبریزی با اشاره به اینكه هم اكنون خانه هایِ خالیِ گران زیاد داریم ولی خانه هایی كه مطابق خواسته و تقاضای مردم است، كمبود داریم تصریح كرد: بخش های بانكی باید بتوانند برای احداث واحدهای كمتر از ۸۰ مترمربع تأمین مالی كنند، چون مردم نمی توانند برای واحدهای بزرگ متراژ، قدرت خرید خویش را تقویت نمایند. به همین منظور دولت مقرر است با عرضه معافیت های مالیاتی و عرضه زمین، از ساخت خانه های كوچك متراژ حمایت كند.
وی درباره سیاست كنترل قیمت و قیمتگذاری در بازار مسكن از جانب دولت اظهار داشت: اجرای این سیاست به زیان سرمایه گذاری در بخش مسكن خواهد بود و سبب می گردد مردم از عرضه واحدهای خود طفره بروند؛ بنابراین اقتصاددانان چنین طرح هایی را پیشنهاد نمی دهند. امكان دارد یك اقدام كوتاه مدت برای چند ماه قابل توجیه باشد، ولی در بین مدت و بلندمدت سبب نابودی برنامه ریزی شهری خواهد شد.
به گفته مشاور وزیر راه و شهرسازی در امور تأمین مالی، كنترل بازار به بخش هایی تعلق می گیرد كه بازار در آنها وجود نداشته و عرضه به صورت انحصاری باشد، اما زمانی كه هزاران نفر قصد خرید و فروش یا اجاره مسكن را دارند، اعمال سیاست های كنترلی، نتیجه ای جز فساد نخواهد داشت.
عبده تبریزی درباره پیش بینی بازار مسكن اظهار داشت: در شرایط فعلی پیش بینی این بازار بسیار مشكل است. همینطور اقتصاددانان از اواسط سال ۹۴ به علت افزایش حجم پول و نقدینگی، وقوع یك تورم بزرگ را پیش بینی می كرده اند، ولی بعید است كه در آینده نزدیك بار دیگر یك افزایش قیمت شدید رخ بدهد.
وی تاكید كرد: آنچه هم اكنون قیمت ها را كنترل كرده است، ضعف بودجه و درآمد خانوارها است. زمانی كه قدرت خرید مردم پایین باشد، كسی به سمت بازار مسكن متمایل نخواهد شد.
مشاور وزیر راه و شهرسازی در امور تأمین مالی خاطرنشان كرد: مواضع ترامپ سبب شد تا لطمه زیادی به انتظارات تورمی وارد شود، اما همچنان بودجه خانوارها محدود است. به نظر من، نه بازار اجاره افزایش چندانی خواهد داشت و نه بازار خرید و فروش مسكن؛ ضمن اینكه شدتی كه در نوسانات بازارهای موازی شاهد می باشیم، در بازار مسكن مشاهده نخواهیم كرد.

1397/04/17
13:54:53
5.0 از 5
4414
تگهای خبر: اجاره , افزایش قیمت , اقتصاد , خرید و فروش
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۲
فرازبرج

farazborj.ir - حقوق مادی و معنوی سایت فراز برج محفوظ است

فراز برج

ساخت و ساز برج و ساختمان