مالیات بر اجاره ۱۵ تا ۲۵ درصد شرط معافیت از پرداخت چیست؟

مالیات بر اجاره ۱۵ تا ۲۵ درصد شرط معافیت از پرداخت چیست؟ به گزارش فراز برج مهر نوشت: معاون مالیات های مستقیم سازمان امور مالیاتی جزئیات لایحه اصلاح قانون مالیات بر اجاره بها را شرح داد.


نادر جنتی درباره آخرین وضعیت مالیات بر اجاره بها تصریح كرد: وزارت راه و شهرسازی با عنایت به التهابات بازار مسكن به دنبال اصلاح تبصره ۱۱ ماده ۵۳ قانون مالیات های مستقیم است. وی ادامه داد: بر طبق این تبصره ماده ۵۳ قانون مالیات های مستقیم، كسانی كه مجتمع های مسكونی كه الگوی مصرف مسكن را رعایت كرده یا بیشتر از ۳ واحد مسكن راه اندازی كنند، به صورت كلی از پرداخت مالیات معافند؛ در غیر این صورت، واحدهای مسكونی زیر ۱۵۰ متر مربع یا تا مجموع ۱۵۰ متر در تهران و تا ۲۰۰ متر در سایر استان های كشور از مالیات بر اجاره بها به صورت كامل معاف هستند. معاون مالیات های مستقیم سازمان امور مالیاتی خاطرنشان كرد: وزارت راه و شهرسازی پیشنهادی به كمیسیون اقتصاد دولت عرضه داد كه به باعث آن پیشنهاد، واحدهای مسكونی زیر ۱۵۰ متر در تهران و زیر ۲۰۰ متر در سایر شهرها در صورتی می توانند از این معافیت استفاده كنند كه ۲ شرط را رعایت كنند؛ یكی اینكه قراردادهای اجاره مسكن میان موجر و مستأجر دو سالانه باشد؛ دوم اینكه مبلغ اجاره ای كه در چارچوب كارگروه تعیین سقف اجاره بها، تعیین و اعلام می شود، از جانب موجر تخطی نشود. وی افزود: این پیشنهاد در كمیسیون فرعی اقتصادی دولت مورد بحث و بررسی قرار گرفت و سپس به كمیسیون اصلی اقتصاد دولت رفت. اما نهایتا مقرر شد تا معاونت مسكن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی همراه با معاونت اقتصادی وزارت اقتصاد، سازمان امور مالیاتی و سازمان برنامه و بودجه راهكاری پیدا و به كمیسیون اقتصاد دولت ارائه نمایند. جنتی درباره پیشنهاد سازمان امور مالیاتی در مورد مالیات بر اجاره بها بیان داشت: ما در سازمان امور مالیاتی بر این نظریم كه به جای اصلاح قانون، همین قانون موجود اجرا شود؛ هم اكنون ماده ۵۴ مكرر قانون مالیات های مستقیم را در مورد مالیات بر خانه های خالی داریم. در این ماده اعلام شده بر مبنای سامانه ملی املاك و اسكان كه وزارت راه و شهرسازی باید طراحی و اجرا كند، خانه های خالی شناسایی و از آنها مالیات گرفته شود؛ اگر این سامانه راه اندازی و از خانه های خالی كه بسیار زیادند، مالیات گرفته شود، دیگر این خانه ها خالی نمی مانند و در بازار عرضه می شوند كه خود به خود در كاهش اجاره بها مؤثر است.
وی درباره میزان درصد مالیاتی كه مقرر است از موجران گرفته شود، اظهار داشت: در مذاكراتی كه میان وزارت راه و شهرسازی و سازمان امور مالیاتی بوده، درباره نرخ مالیاتی كه مقرر است از موجر دریافت شود، صحبتی نشد و فقط به واحدهای مسكونی كه مشمول مالیات بر اجاره بها یا معافیت مالیاتی می شوند، پرداخته شد. اما آن دسته از موجرانی كه موارد مذكور در این پیشنهاد را رعایت نكرده و مشمول پرداخت مالیات بر احاره بها شوند، ۲۵ درصد هزینه استهلاكات منزل، طبق قانون معاف از مالیات بر اجاره بها بوده و مابقی درآمد حاصل از اجاره بها را طبق ماده ۳۱ قانون مالیات های مستقیم پرداخت خواهند كرد. معاون سازمان امور مالیاتی تاكید كرد: بر مبنای ماده ۳۱ قانون مالیات های مستقیم، درآمد تا ۵۰ میلیون تومان، مشمول ۱۵ درصد مالیات، تا ۱۰۰ میلیون تومان، مشمول ۲۰ درصد و درآمد بالای ۱۰۰ میلیون تومان، مشمول ۲۵ درصد مالیات خواهد شد. ۲۲۶۲۲۶


منبع:

1398/06/24
20:56:39
5.0 از 5
4165
تگهای خبر: اجاره , اقتصاد , ساخت , شهرسازی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۴
فرازبرج

farazborj.ir - حقوق مادی و معنوی سایت فراز برج محفوظ است

فراز برج

ساخت و ساز برج و ساختمان