معاون وزیر راه:
طرح اقدام ملی، برای تأمین مسكن دهك های پایین و متوسط درآمدی است
به گزارش فراز برج معاون مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی اظهار داشت: اجرای طرح اقدام ملی مسکن، گام دولت برای تأمین مسکن دهک های پایین و متوسط درآمدی است.
به گزارش فراز برج به نقل از مهر، محمود محمودزاده در برنامه تیتر امشب شبکه خبر که به مبحث سایه روشن طرح جهش تولید مسکن اختصاص داشت، بخشی از برنامه های وزارتخانه را در حوزه مسکن برشمرد و اظهار داشت: وزارت راه و شهرسازی از هر روندی و مصوبه ای که بتواند به تولید و رونق مسکن کمک نماید، حمایت می کند. اما در عین حال در بعضی از جزئیات طرح جهش تولید مسکن اختلاف نظرهایی وجود دارد که تلاش ما این است تا به حداقل برسد و شرایط اجرا در حداکثر تفاهم، فراهم گردد.
معاون مسکن و ساختمان افزود: الان یکی از مسائل این است که در تولید مسکن در استطاعت خانوار (مناسب با درآمد خانوار) مشکلاتی وجود دارد. به بیان دیگر، فاصله بین استطاعت و توان خرید با قیمت مسکن، فاصله قابل توجهی است. ازاین رو امیدواریم قانون جهش تولید مسکن بتواند کمک ویژه ای کند تا تولید مسکن در استطاعت مردم و خانوارها رونق بگیرد و عملیاتی و اجرایی شود.
رفع ایرادهای قانون ساماندهی
معاون وزیر راه و شهرسازی در بخش دیگری از صبحت های خود در مورد تأمین زمین برای تولید مسکن به قانون ساماندهی و پشتیبانی از عرضه و تولید مسکن اشاره نمود و توضیح داد: قانون ساماندهی مصوب سال ۸۷ مجلس قانون جامعی در حوزه مسکن می باشد. اما پس از حدود ۱۳ سالی که از اجرای قانون می گذرد باید یکسری از نقاط ضعف آن برطرف شود. معتقدیم در قانونی که در مجلس مصوب می شود باید نقاط ضعف برطرف شده و تمامی مواردی که به تولید و رونق مسکن در استطاعت مردم است، منجر شود.
محمودزاده اظهار داشت: مهم ترین موضوعی که در تولید و رونق مسکن مورد توجه بوده، تأمین منابع مالی است. قانون جهش تولید در زمانی تدوین شده و دارد مراحل تصویب را طی می کند که ما از اقتصاد نفتی فاصله گرفته ایم. ولی قانون ساماندهی و پشتیبانی از تولید و عرضه مسکن زمانی تدوین و مصوب شد که قانون مبتنی بر اقتصاد نفت بود.
به گفته وی، طرح اقدام ملی مسکن در زمانی شروع به کار کرد که هیچیک از حمایت های مالی و خدماتی وجود نداشت و علت آن هم شرایط اقتصادی کشور و مبحث های تحریم ها، مبحث بهداشتی و رعایت پروتکل های بهداشتی در مواجهه با کرونا بود که مزید بر علت شد. اما با وجود شرایط دشوار پیش آمده و تداوم آن وزارت راه و شهرسازی بین اینکه هیچ اقدامی نکند تا شرایط به حالت معمول بازگردد و یا اینکه برای کمک به تأمین مسکن دهک های پایین و متوسط درآمدی گامی بردارد، دومی را برگزید و پروژه طرح اقدام ملی شروع به کار کرد.
راه اندازی مشاغل و صنایع مختلف با رونق تولید مسکن
محمودزاده خاطرنشان کرد: مسکن و رونق تولید به جمع کردن سرمایه های خرد کمک می نماید و برای یک دوره ۱۰ ساله جهت مندی و هدفمندی صحیح به سرمایه های سرگردان و خرد می دهد. جهت دهی سرمایه ها به بازار مسکن اجازه نمی دهد تا سرمایه های خرد در بازار تلاطم اقتصادی ایجاد نماید. بلکه کمک می نماید تا در حوزه مسکن سرمایه گذاری شده و مشاغل و صنایع مختلف به جریان بیفتد و نکات ارزشمند و مثبتی برای کشور دارد.
۵۰۴ واحد مسکونی ملی در کشور در حال اجراست
معاون وزیر راه و شهرسازی اظهار داشت: زمانیکه تسهیلات یارانه دار به مسکن تعلق بگیرد، می تواند سبب تورم شود. در حالیکه طرح اقدام ملی مسکن بگونه ای تدوین شده که منجر به تورم نخواهد شد. در شرایط کنونی و دشوار اقتصادی ۵۰۴ هزار واحد از پروژه های طرح اقدام ملی مسکن در استان های مختلف شروع شده است. باآنکه نیاز کشور بسیار بیش از این میزان واحدی است که راه اندازی آنها در حال انجام می باشد اما این طرح کمک می نماید تا بخشی از متقاضیان واقعی مسکن که دهک های پایین و میان درآمدی هستند صاحب خانه شوند.
مانعی برای ورود سرمایه گذاران بخش خصوصی به اجرای طرح اقدام ملی مسکن وجود ندارد
وی تصریح کرد: در طرح جهش تولید مسکن مانعی برای ورود سرمایه گذاران بخش خصوصی وجود ندارد. وزارت راه و شهرسازی به دنبال تولید مستمر مسکن با مقیاس بالاست. هدف از تولید مستمر مسکن این است که نیازهای واقعی مسکن تأمین شود و فصل جدیدی در تأمین خدمات ساکنان شهرهای مختلف ایجاد شود.
محمودزاده یکی از اشکالات عمده را خدمات رفاهی و اوقات فراغت مردم و همینطور موضوعات بهداشتی و درمانی برشمرد که باید تأمین شوند.
وی اظهار داشت: پیش از انقلاب تجارب مثبتی در صندوق های زمین و ساختمان وجود دارد که بزرگ ترین و شناخته شده ترین آنها شهرک اکباتان است که به شکل صندوق پروژه و پیش از انقلاب انجام شد. پس از انقلاب که قانون ساماندهی و پشتیبانی از عرضه و تولید مسکن در سال ۸۷ تصویب گردید، ایرادی از نظر دستگاههای نظارتی در آن وجود داشت که دولت نمی توانست به شکل بزرگ مقیاس وارد مبحث مسکن شود.
۲۰ پروژه بزرگ مقیاس وزارت راه در بخش مسکن به بورس عرضه می شود
معاون وزیر راه و شهرسازی افزود: اوایل سالجاری ایرادهای قانون ساماندهی و پشتیبانی از عرضه و تولید مسکن تحت عنوان اصلاحیه آیین نامه با مصوب و برطرف شد. الان با اصلاح این قانون، ۲۰ پروژه بزرگ مقیاس در وزارت راه و شهرسازی در حال آماده شدن است که به بورس عرضه خواهد شد. معتقدیم این ها تأثیرات مثبتی را در جذب و هدایت سرمایه ها به طرف سازندگی ایفا می کند.
محمودزاده خاطرنشان کرد: امروزه با اهتمام دولت و مجلس، تمامی کوشش برای حل مبحث مسکن در حال انجام می باشد. دولت شرایط سختی را که برای متقاضیان مسکن وجود دارد، درک می کند و با فعالیت شبانه روزی و حداکثری تلاش می کند تا شرایط رو به بهبود بگذارد.
وی اظهار داشت: اجرای حدود ۵۰۴ هزار واحد مسکونی طرح اقدام ملی مسکن تأثیرات خویش را بزودی در جوامع شهری و روستایی نشان داده است.
منبع: فراز برج
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب