پیشنهادات ایران برای یونسكو در دوران كرونا

پیشنهادات ایران برای یونسكو در دوران كرونا دبیركل كمیسیون ملی یونسكو با اشاره به تاثیر جامعه بشری از شیوع ویروس كرونا در نشست كمیسیون های ملی منطقه آسیا - اقیانوسیه، پیشنهاداتی را برای تقویت روابط منطقه ای در مواجهه با چالش های پیش آمده به یونسكو ارائه كرد.


به گزارش فراز برج به نقل از ایسنا، به نقل از روابط عمومی کمیسیون ملی یونسکو ایران، حجت الله ایوبی در نشست مشورتی کمیسیون های ملی منطقه آسیا اقیانوسیه که به صورت آنلاین برگزار شد، اظهار نمود: بعد از جلسه کمیسیون های ملی در ۲۹ آوریل و گزارش تهیه شده توسط یونسکو، همه ما حالا به خوبی از کارهای انجام شده کمیسیون های ملی در سطح ملی آگاه هستیم، همه گیری COVID-۱۹ تأثیر عمیقی بر همه زمینه های مورد توجه ما مانند آموزش، علوم، فرهنگ، علوم اجتماعی و انسانی و حتی ارتباطات و اطلاعات (هرچندکه این تاثیرات از دیدگاهی می تواند مثبت باشد) گذاشته است.
وی با بیان این که تأثیرات این بیماری همه گیر به حدی نیست که به محض اختتام بیماری از بین برود، این تاثیرات را از قدرت دگرگون کننده ای برخوردانست که می توانند بیش از هر چیزی، سبک زندگی جامعه انسانی را تغییر دهند و افزود: این تغییرات نیازمند تغییر چشم انداز و سیستم فعالیت یونسکو است که هدف این تغییر، همه ی شیوه های فعالیتی سازمان یونسکو از انجام وظایف اصلی و تهیه اسناد گرفته تا برگزاری رویدادها و روابط با کشورهای عضو است.
او اطلاع رسانی مناسب و بجا را دراین زمینه دارای اهمیت دانست و اضافه کرد: این امر نیازمند مسئولیت پذیریِ فراگیر و دشوار بخش ارتباطات و اطلاعات و همین طور یک برنامه بین بخشی در حوزه برنامه های اقدامات اصلی است.
ایوبی با اشاره به این که سایت یونسکو هم اکنون مملو از اطلاعات درباره تاثیرات کرونا بر پنج حوزه اصلی سازمان یونسکو است، افزود: این حوزه از یونسکو در حوزه آموزش، علوم طبیعی، فرهنگ، علوم اجتماعی و ارتباطات و اطلاعات، نقش نظارتی بسیار مهمی دارد.
وی همینطور در بیانی آشکارتر، درباره ی کووید ۱۹ و لطمه های زیادی که به عرصه های مختلف آموزشی، علمی و فرهنگی و هنری داشته است، پیشنهاد می دهد تا رصدخانه یونسکو جهت بررسی این لطمه ها فعال و سیستم هشداردهنده ای در این بخش شروع به کار کند و به کشورهای لطمه دیده در این بخش ها کمک گردد.
به قول او این سیستم آگهی درباره بلایای طبیعی نیز وجود دارد که باید در بحران های فرهنگی، آموزشی و علمی حاصل از شیوع ویروس کرونا نیز این سیستم هشداردهنده وجود داشته باشد.
او افزود: در حقیقت یونسکو می تواند در این شرایط شبیه یک سیستم هشداردهنده عمل کند و بوسیله وب سایت خود، هشدارهای لازم یا اخبار کوتاه مدت را دراین زمینه به صورت آگهی به کشورهای عضو عرضه نماید.
به قول وی این سیستم به اصطلاح آگهی به یک هماهنگ کننده نیاز دارد، که آن «یونسکو» است، همین طور به یک تسهیل گر نیاز دارد و کمیسیون های ملی کشورهای عضو می توانند نقش تسهیل گر را ایفا کنند تا شاهد ارتقاس نقش یونسکو و کمیسیون های ملی در سطح ملی، منطقه ای و بین المللیِ پیرامون اقدامات انجام شده در پاسخ به COVID-۱۹ در پنج زمینه ی مختلف آن باشیم.
ایوبی «اخلاق در هوش مصنوعی (هوش مصنوعی)» را یکی از موارد مورد توجه در این روزها دانست و افزود: موضوع اخلاق در همه زمینه های فعالیتی یونسکو اهمیت بیشتری دارد، چون پیشرفت فناوری های اطلاعاتی جدید و ابزار جدید دسترسی به اطلاعات و همین طور شیوه های زندگی جدید، سال ها بعد از همه گیری باقی می مانند و به گونه های مختلفی توسعه می یابد که ما از آن آگاه نیستیم. بعنوان مثال با کمک «اخلاق در هوش مصنوعی» می توانیم دسترسی بموقع به اطلاعات علمی به روز را تقویت و تسهیل نماییم.
دبیر کل کمیسیون ملی یونسکو در ایران، همین طور به بیان پیشنهاداتی بمنظور تقویت روابط منطقه ای در مواجهه با چالش هایی که قبلاً با آنها روبرو بوده اند، پرداخت و نسبت به تقویت نقش کمیسیون های ملی و یونسکو در سطح منطقه ای اصرار کرد.
او افزود: همه ما می توانیم فرهنگ را بعنوان محور اصلی تمامی روابط انسانی و آگاهی بخشی فرهنگی (به عبارت دیگر گفتگوی بین فرهنگی) بعنوان عامل اصلی ایجاد صلح در نظر بگیریم و از این عنصر مهم بعنوان ابزاری برای تقویت روابط بین کشورهای منطقه خود استفاده نمائیم.
وی استفاده از این عنصر مهم را نیز در چارچوب دو پیشنهاد بیان کرد و اظهار داشت: در این روزها که ی توان آنرا روزهای بین المللیدانست، فرصتی برای آموزش عموم مردم در مورد موضوعات مهم، بسیج اراده و منابع سیاسی برای رفع مشکلات جهانی و تجلیل و تقویت دستاوردهای بشریت فراهم گشته است. روزهای بین المللی قبل از برگزاری سازمان ملل نیز وجود داشته اند، اما سازمان ملل متحد از این روزها بعنوان ابزار حمایتی قدرتمند بهره گرفته است.
او با بیان این که در این شرایط پیشنهاد می شود برخی مناسبت های جهانی یونسکو که با مسائل منطقه ما مناسبت دارد به صورت جمعی برگزار شود، افزود: باتوجه به این که به اینکه رویدادهای مشترک به فعالان این امکان را می دهد تا با همکاری نزدیک، کارهای مرتبط را ترتیب دهند، برگزاری این مناسبت های مشترک می تواند به رسالت اصلی یونسکو -که ایجاد صلح بین ملل است- کمک نماید و ثبات منطقه ای را ارتقا دهدد.
ایوبی پیشنهادِ برگزاری یک نمایشگاه مشترک تصاویر مجازی را با هدفِ همکاریهای بیشتر بین کشورهای منطقه وکمیسیون های ملی بیان کرد و آنرا یک ادای احترام به حافظان سلامت در ایام سخت همه گیری کرونا دانست.
دبیر کل کمیسیون ملی یونسکو در ایران اشاره کرد: این پروژه هم اکنون در سطح ملی در ایران شروع شده است که اجرای آن در سطح منطقه اساسا تأثیرات بیشتری خواهد داشت.



1399/04/04
11:39:41
5.0 از 5
2985
تگهای خبر: آموزش , ابزار , پروژه , فناوری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۷ بعلاوه ۴
فرازبرج

farazborj.ir - حقوق مادی و معنوی سایت فراز برج محفوظ است

فراز برج

ساخت و ساز برج و ساختمان