آمار جدید از وضعیت مسکن در دوره رئیسی

آمار جدید از وضعیت مسکن در دوره رئیسی به گزارش فراز برج تجارت نیوز نوشت: دولت رئیسی قرار بود سالانه یک میلیون واحد مسکونی جدید بسازد تا بتواند قیمت مسکن را کنترل کند. ولی اکنون مشخص شده نه تنها هیچ خانه ای ساخته نشده بلکه رکورد کاهش تولید مسکن را هم زده است.



تیراژ تولید مسکن در تهران طی فصل اول امسال به کمترین میزان طی ۱۸ سال قبل رسیده است. آماری که نه برای خریداران خوشایند است و نه فروشندگان. اما چرا؟
آمار جدید از پروانه های ساختمانی صادرشده نشان میدهد سالانه بصورت نرمال بین ۸۰ تا ۱۰۰ هزار واحد مسکونی در تهران ساخته می شد. این تعداد از سال ۹۴ به این سو روند نزولی گرفت و به ۶۰ هزار واحد و سال قبل به ۴۰ هزار واحد مسکونی رسید. اما این تعداد در سه ماهه نخست امسال افت قابل توجهی داشته و به ۶ هزار واحد رسیده است.
این روند نشان میدهد از سال ۹۴ به این سو، تعداد مجوزهای صادرشده واحدهای مسکونی کم و کمتر و قیمت هر متر مربع خانه در تهران بیشتر شده است.
بر اساس گزارش بانک مرکزی متوسط قیمت هر متر واحد مسکونی در تهران ۳۹ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان است. با این حساب هزینه خرید یک آپارتمان ۵۰ متری در منطقه متوسط تهران، دو میلیارد تومان است؛ معادل ۳۰ سال حداقل حقوق یک کارگر.
حتی وام مسکن هم کفاف خرید خانه را نمی دهد و مردم نمی توانند با کمک وام مسکن خانه دار شوند. همه این عوامل دست به دست هم داده تا تقاضا برای مسکن نوساز کاهش پیدا کند و واحدهای جدید و تازه ساز روی دست سازنده ها بماند.
این مساله سبب می شود که سازنده ها نتوانند واحدهای نوساز خودرا بفروشند و برای ساخت واحد جدید خود سرمایه لازم را کسب کنند. نتیجه این مساله کاهش ساخت و ساز و به عبارتی کاهش عرضه مسکن می باشد. کمبود عرضه، به افزایش قیمت دامن می زند و توان مردم باردیگر برای خرید مسکن کم می شود و این کمبود تقاضا، سازنده ها را از ورود به بازار دور می کند.
نتیجه چنین مساله ای ایجاد یک سیکل معیوب است که به افزایش بیشتر قیمت مسکن و کاهش بیشتر تعداد واحدهای مسکونی دامن می زند.
پیام چنین آماری برای بازار مسکن چندان خوشایند نیست و نشان میدهد با رکود ساخت و ساز و ادامه این روند، باید منتظر افزایش بیشتر قیمت مسکن بود.



بیشتر بخوانید: دولت رئیسی رکورددار «نساختن» خانه شد/ خرداد «شبه تعطیل» در بازار ساخت وساز ارزان ترین خانه نوساز در تهران چند؟ / قیمت تقریبی آپارتمان در ۲۲منطقه تهران

البته نمی توان اظهار داشت که در این شرایط معاملات مسکن به کلی متوقف می شود. چونکه آمارهای خرید و فروش مسکن در یکی دو ماه گذشته نشان داد که بازار خرید و فروش مسکن بالاخره از رکود چندماهه خارج شده و تعداد معاملات مسکن بالا رفته است.
اما نکته جالب توجه درباره بازار مسکن این بود که بر خلاف سالهای قبل، بیشترین تعداد معاملات مربوط به واحدهای قدیمی ساز ۲۰ سال به بالا بود. این در حالیست که در گذشته، حجم عمده معاملات مسکن مربوط به واحدهای نوساز بود. این آمار هم نشان میدهد قیمت واحدهای نوساز در تهران چنان بالا رفته که خیلی از خریداران، توان پرداخت هزینه آنرا ندارند و برای همین به خرید واحدهای قدیمی روی آورده اند. چه آنهایی که قصد مصرف شخصی و سکونت را دارند و چه آنهایی که برای سرمایه گذاری خانه خریده اند.
پاسخ به این پرسش بستگی به این دارد که متقاضی خرید مسکن، آنرا برای مصرف و سکونت شخصی می خرد و یا برای سرمایه گذاری.
مهدی سوری، کارشناس بازارهای مالی مدتی پیش در پاسخ به این پرسش اظهار داشت: اگر افراد به قصد سکونت و مصرف شخصی می خواهند خانه بخذند، نباید در هیچ زمانی تعلل کنند و باید در نخستین فرصت خانه بخرند.
اما اگر قصد افراد از خرید مسکن، سرمایه گذاری با نیت سودآوری است، در چنین شرایطی بازار مساعد ورود نیست و احتمال دارد که بازار باردیگر وارد رکود شود. بگفته این کارشناس زمانی موقع ورود به بازار مسکن می باشد که یک فرد طبقه متوسط با وام بانکی و پس انداز خود بتواند یک واحد مسکونی بخرد. در چنین شرایطی می توان گفت بازار از رکود خارج شده و معاملات رونق می گیرد و سرمایه گذاری در بازار مسکن سودآور است.



۲۲۰ ۲۵۶


منبع:

1401/04/29
21:34:00
5.0 از 5
359
تگهای خبر: آپارتمان , افزایش قیمت , بانك مركزی , تولید
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۷ بعلاوه ۵
فرازبرج

farazborj.ir - حقوق مادی و معنوی سایت فراز برج محفوظ است

فراز برج

ساخت و ساز برج و ساختمان