مقام مسئول سازمان سرمایه گذاری مطرح كرد؛

تسهیلات صندوق اوپک به شرکتهای فنی- مهندسی ایرانی

تسهیلات صندوق اوپک به شرکتهای فنی- مهندسی ایرانی به گزارش فراز برج، مدیرکل دفتر وام ها، مجامع و مؤسسات بین المللی سازمان سازمان سرمایه گذاری و کمک های اقتصادی و فنی ایران اظهار داشت: طی مذاکراتی که با صندوق اوپک داشتیم، مقرر شد تسهیلاتی به شرکتهای فنی- مهندسی ایرانی جهت شرکت در مناقصات بین‎ المللی داشته باشد.


حسین کشیری روز سه شنبه در گفتگو با خبرنگار اقتصادی ایرنا در رابطه با برگزاری کارگاه دو روزه اعضای صندوق اوپک در تهران گفت: این صندوق حدود ۵۰ سال پیش با حضور کشورهای نفت خیز دنیا تشکیل شد تا از محل درآمدهای نفتی خود بتوانند به کشورهای درحال توسعه یا کمتر برخوردار و فقیر کمک کنند. هدف از تاسیس این صندوق این بود که بتواند تعادل را در جهان در حوزه توسعه برقرار کند.

صندوق اوپک به ۱۲۰ کشور وام می دهد/ ایران جزو ۵ تصمیم گیرنده صندوق

وی اضافه کرد: ایران جزو ۱۲ کشور عضو صندوق اوپک هست و با دارا بودن سهام سرمایه مناسب در میان پنج کشور نخست دارای تمام سرمایه است که در این موسسه اقتصادی و مالی بین المللی نقش مهم و حق رای دارد.
کشیری اشاره کرد: هدف صندوق اوپک اهدای وام و تسهیلات به پروژه های کشورهای کمتر توسعه یافته در حوزه های مختلف زیرساختی، حمل و نقل، ساخت و ساز، پل سازی، محیط زیست، اجتماعی، کارآفرینی و توانمندسازی است که تابحال به بیشتر از ۱۲۰ کشور دنیا این تسهیلات داده شده است.
وی اظهار داشت: البته این نکته قابل ذکر است که ۱۲ کشور عضو بر مبنای اساسنامه صندوق اوپک حق استفاده از تسهیلات این صندوق را ندارند و فقط می توانند تصمیم بگیرند که به چه کشور یا شرکتی این تسهیلات و وام ها را اعطا کنند.
مدیرکل مدیر کل دفتر وام ها، مجامع و موسسات بین المللی سازمان سازمان سرمایه گذاری و کمک های اقتصادی و فنی ایران اضافه کرد: با توجه به این که سالهای زیادی سعی کردیم که از بخش های دیگر صندوق منتفع شویم، یکی از قسمتهایی که برای ما حائز اهمیت بود حضور شرکتهای صادرکننده خدمات فنی مهندسی ما در لیست تسهیلات گیرندگان صندوق به منظور اجرای پروژه های عمرانی در این ۱۲۰ کشور بود، اما به لحاظ اجرای پروژه ها، رتبه قابل قبولی را نداشته ایم.

درخواست از صندوق اوپک برای تسهیل حضور شرکتهای ایرانی در مناقصات بین المللی

وی اشاره کرد: از حدود یک سال قبل با مدیران صندوق اوپک جلساتی گذاشتیم که اگر از منافع وام و تسهیلات این صندوق استفاده نمی نماییم، حداقل در حوزه خدمات فنی مهندسی شرکتهای ما در مناقصات و فرآیندهای رقابتی این صندوق شرکت نمایند، اما متوجه شدیم در این راه چالش ها و قوانینی وجود دارد که شرکتهای ایرانی باید خویش را با قوانین و مقررات تطبیق دهند.
کشیری گفت: بنابراین بر آن شدیم که اساتید و مدرسان صندوق اوپک را به تهران دعوت نماییم تا به شکل مستقیم و چهره به چهره دقیقاً فرایند مناقصات اجرای پروژه ها، داوری آنها و نحوه گشایش پاکت های مناقصه و برنده شدن در مناقصات پروژه های عمرانی ۱۲۰ کشور تسهیلات گیرنده از صندوق اوپک آشنا شده و درآمدهای حاصل از صادرات خدمات فنی مهندسی بعنوان یکی از سبدهای مهم ارزی کشور شناخته شود.
وی بیان داشت: هم اکنون یکی از منابع درآمدی کشورهای توسعه یافته، صادرات خدمات فنی مهندسی است و ما هم با توجه به این که شرکتهای فنی مهندسی خوبی داریم، می توانیم در این بخش اقتصادی نقشی ویژه ایفا نماییم.

کارگاه آموزشی دو روزه صندوق اوپک در ایران برای شرکتی های فنی- مهندسی

این مسئول اظهار داشت: کارگاه آشنایی با فرآیندهای مناقصات صندوق اوپک امروز و فردا در تهران برگزار می گردد و به موضوعات فنی و تکنیکی این مورد می پردازد که امیدوارم به اهداف خود برسد. روز پنجشنبه بعدازظهر هم مراسم اختتامیه این اجلاس در تهران برای جمع بندی موضوعات آموزشی برگزار می گردد که مقامات مسئول از کشورمان و هم مقامات صندوق اوپک سخنرانی خواهند کرد. همینطور میهمانان ویژه از سفرای کشورهای عضو اوپک در تهران داریم که در این مراسم شرکت خواهند کرد.

وام ۵۰ میلیون دلاری صندوق اوپک به ایران بابت مدیریت بلایای طبیعی

این مقام مسئول در سازمان سرمایه گذاری خارجی در جواب این پرسش که با توجه به این که تاکنون به سبب اساسنامه صندوق اوپک نتوانسته ایم تسهیلات دریافت نماییم، عضویت در این صندوق برای ما چه منافعی داشته است؟ تصریح کرد: سود سالانه صندوق اوپک به مبالغی که موسسان آن در صندوق سپرده گذاری کرده اند رقم بالایی نیست؛ البته در دو فقره یکی بابت سیل سال ۱۳۹۸ که در کشور به وقوع پیوست و دیگری بابت اپیدمی بیماری کووید۱۹ مبالغی را صندوق اوپک به ما کمک کرد که پرارزش بود؛ در آخرین فقره ۵۰ میلیون دلار صندوق اوپک به کشور ما در حوزه مدیریت بلای طبیعی کمک کرد.

جایگاه ایران در صندوق اوپک بیشتر از منافع اقتصادی، آورده سیاسی دارد

وی تاکید کرد: مبحث اصلی که وجود دارد، مسأله جایگاه سیاسی و ارزشی عضویت ایران در بین کشورهای اثرگذار صندوق اوپک است؛ ما بعنوان کشور نفت خیز و بعنوان کشوری که باآنکه چالش های مختلف داریم اما نقش سیاسی و ژئوپلتیک ما در تصمیم سازی اهدای پروژه به کشورهای دیگر قابل بررسی است.
کشیری اضافه کرد: ایران در هیات عامل صندوق اوپک نقش اساسی ایفا می کند و تصمیم می گیرد تسهیلات صندوق به چه کشورها یا پروژه هایی داده شود. به هر حال بیشتر از این که حالا منافع تسهیلاتی برای ما داشته باشد، جایگاه خوبی را در حوزه سیاسی- اجتماعی- اقتصادی به وجود آورده است.

سازمان اوپک هیچ دخالتی در صندوق اوپک ندارد

وی در رابطه با این که آیا خود سازمان اوپک در صندوق اوپک اعمال نفوذ می کند؟ بیان داشت: صندوق اوپک کاملا مستقل است و باآنکه منشعب شده از درآمدهای نفتی کشورهای عضو اوپک است اما اساسنامه، هیات مدیره و انتخابات کاملا جداگانه از سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) دارد و هیچ ارتباطی با هیات مدیره سازمان اوپک نداشته و تصمیم سازی از جانب این سازمان برای صندوق اوپک وجود ندارد.


1404/03/07
14:17:21
5.0 از 5
15
تگهای خبر: آموزش , اقتصاد , پروژه , تسهیلات
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
کامنت شما در مورد این پست فرازبرج
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۴
پربیننده ترین ها

پربحث ترین ها

جدیدترین ها

فرازبرج

farazborj.ir - حقوق مادی و معنوی سایت فراز برج محفوظ است

فراز برج

ساخت و ساز برج و ساختمان

فراز برج: سازنده رویاهای شما ، کیفیت، اعتماد، ماندگاری