ظرفیت باربری دو پل 50 ساله کشور با تکنولوژی های جدید ارزیابی می شود

ظرفیت باربری دو پل 50 ساله کشور با تکنولوژی های جدید ارزیابی می شود
به گزارش فراز برج، یک مسئول سازمان راهداری اظهار داشت: عملیات بازرسی پیشرفته و ارزیابی ظرفیت باربری پل عسگرآباد در بزرگراه قم - تهران و پل شلمبه در محور فیروزکوه با استفاده از تکنولوژی های جدید در حال انجام می باشد.

به گزارش فراز برج به نقل از مهر، عباس شکوری، معاون دفتر نگهداری رویه و ابنیه فنی راه سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای از اجرای طرح بازرسی پیشرفته و ارزیابی ظرفیت باربری دو پل راهبردی کشور با استفاده از تکنولوژی های جدید آگاهی داد و اظهار داشت: در این راستا، عملیات بازرسی و ارزیابی پیشرفته پل عسگرآباد در بزرگراه قم ـ تهران و پل شلمبه در محور فیروزکوه در استان تهران در حال انجام می باشد.
وی اضافه کرد: این دو پل با قدمتی بالاتر از ۵۰ سال، از سازه های مهم شبکه حمل و نقل کشور به شمار می روند و باتوجه به عمر بهره برداری، اهمیت مسیر و ادامه بارگذاری های ترافیکی، ارزیابی دقیق وضعیت سازه ای و تعیین ظرفیت باربری باقیمانده آنها از اهمیت ویژه ای برخوردار می باشد.

ارزیابی ظرفیت باربری دو پل ۵۰ ساله کشور با فناوری های نوین

معاون دفتر نگهداری رویه و ابنیه فنی راه سازمان راهداری با اشاره به رویکرد جدید سازمان راهداری در ارزیابی پل های مهم جاده ای، بیان نمود: هدف از اجرای این طرح فقط شناسایی خرابی های ظاهری نیست، بلکه تلاش می نماییم با تلفیق نتایج بازرسی های میدانی، آزمایش های غیرمخرب و نیمه مخرب، برداشت های دقیق هندسی، اطلاعات سازه ای، مدل تحلیلی سازه و داده های بهره برداری، تصویر جامع و قابل اتکایی از وضع موجود و ظرفیت باربری باقیمانده پل ها به دست آوریم.
وی اضافه کرد: این رویکرد امکان اتخاذ تصمیمات مهندسی و دقیق درباره ی تعمیر، تقویت، اعمال محدودیت های بارگذاری، پایش مستمر و ادامه بهره برداری از پل ها را برمبنای داده های واقعی و ارزیابی فنی فراهم می آورد.
شکوری اشاره کرد: در این طرح، مجموعه ای از شیوه های آزمایش غیرمخرب (NDT) همچون رادار نفوذی زمین (GPR) و در صورت نیاز، آزمایش های تکمیلی برای ارزیابی وضعیت مصالح و اجزای سازه مورد استفاده قرار می گیرد.
وی از «ترموگرافی مادون قرمز» بعنوان یکی از فناوری های مورد استفاده در این پروژه نام برد و خاطرنشان کرد: ثبت تغییرات دمای سطح سازه با استفاده از دوربین حرارتی و بررسی اختلاف رفتار حرارتی نواحی به شناسایی نواحی مشکوک به جداشدگی، حفره، ناپیوستگی، رطوبت یا برخی عیوب زیرسطحی کمک می نماید.
معاون دفتر نگهداری رویه و ابنیه فنی راه اظهار داشت: ترکیب تصاویر حرارتی و مرئی، نقشه خرابی ها و داده های حاصل از سایر آزمون ها، امکان تهیه تصویری جامع تر و دقیق تر از وضع موجود سازه را فراهم می آورد.

ظرفیت باربری باقیمانده پل ها با «همتای دیجیتال» ارزیابی می شود

وی حرکت به سوی ارزیابی مهندسی ظرفیت باربری باقیمانده پل ها را از مهم ترین وجوه تمایز این طرح دانست و اضافه کرد: در این طرح، مفهوم «همتای دیجیتال» (Digital Twin) برای پل ها مورد توجه قرار گرفته است.
این مسئول سازمان راهداری اشاره کرد: همتای دیجیتال فقط یک مدل سه بعدی از پل نیست، بلکه یک مدل دیجیتال مبتنی بر داده و قابل بروزرسانی است که می تواند اطلاعات واقعی سازه را در طول چرخه عمر دریافت کرده و در پروسه تصمیم گیری مورد استفاده قرار دهد.
معاون دفتر نگهداری رویه و ابنیه فنی راه با اشاره به اهمیت این فناوری در مدیریت دارایی های زیرساختی کشور، اضافه کرد: استفاده از همتای دیجیتال می تواند زمینه گذار از نگهداری واکنشی و مبتنی بر مشاهده خرابی به سوی نگهداری مبتنی بر وضعیت و در مراحل پیشرفته تر، نگهداری پیش گویانه را فراهم آورد.
وی خاطرنشان کرد: در این رویکرد، تغییرات وضعیت سازه در طی زمان قابل ردیابی است و می توان با تحلیل روند خرابی ها، نسبت به تشخیص زودهنگام آسیب، تعیین اولویت تعمیرات و بهینه سازی برنامه نگهداری اقدام کرد؛ اجرای این پروژه با تلفیق بازرسی مهندسی، آزمایش های غیرمخرب، مدل سازی سازه ای، مدیریت داده و فناوری، قدمی مهم در راه توسعه نگاههای نوین نگهداری ابنیه فنی راه بشمار می رود.
شکوری در انتها تصریح کرد: انتظار می رود نتایج این طرح، علاوه بر پیشرفت سطح اطمینان از ایمنی دو پل مورد مطالعه، مبنای تدوین دستورالعمل ارزیابی پیشرفته، توسعه پایش سلامت سازه ای و اولویت بندی تعمیرات پل های مهم و با عمر بالا در شبکه راه های کشور قرار گیرد.
بطور خلاصه، به گزارش فراز برج به نقل از مهر، عباس شکوری، معاون دفتر نگهداری رویه و ابنیه فنی راه سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای از اجرای طرح بازرسی پیشرفته و ارزیابی ظرفیت باربری دو پل راهبردی کشور با استفاده از فناوری های نوین آگاهی داد و گفت: در این راستا، عملیات بازرسی و ارزیابی پیشرفته پل عسگرآباد در بزرگراه قم ـ تهران و پل شلمبه در محور فیروزکوه در استان تهران درحال انجام می باشد. وی از ترموگرافی مادون قرمز به عنوان یکی از فناوری های مورد استفاده در این پروژه نام برد و تصریح کرد: ثبت تغییرات دمای سطح سازه با استفاده از دوربین حرارتی و بررسی اختلاف رفتار حرارتی نواحی به شناسایی نواحی مشکوک به جداشدگی، حفره، ناپیوستگی، رطوبت یا برخی عیوب زیرسطحی کمک می نماید. این مسئول سازمان راهداری اشاره کرد: همتای دیجیتال فقط یک مدل سه بعدی از پل نیست، بلکه یک مدل دیجیتال مبتنی بر داده و قابل به روزرسانی است که می تواند اطلاعات واقعی سازه را در طول چرخه عمر دریافت کرده و در فرآیند تصمیم گیری مورد استفاده قرار دهد.
1405/05/27
13:10:11
5.0 از 5
4
تگهای خبر: آزادراه , ارز , ایمنی , باربری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
کامنت شما در مورد این پست فرازبرج
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۵ بعلاوه ۱
پربیننده ترین ها

پربحث ترین ها

جدیدترین ها

فرازبرج

farazborj.ir - حقوق مادی و معنوی سایت فراز برج محفوظ است

فراز برج

ساخت و ساز برج و ساختمان

فراز برج: سازنده رویاهای شما ، کیفیت، اعتماد، ماندگاری