گزارش فراز برج
چرا بوئینگ های ۷۳۷ سقوط می كنند؟
به گزارش فراز برج امروز یك فروند هواپیمای بویینگ 737 دقایقی بعد از برخاستن از فرودگاه امام خمینی در شاهدشهر شهریار سقوط كرد تا برگی دیگر به پرونده پرمخاطره این سری هواپیماها افزوده شود.
به گزارش فراز برج به نقل از مهر، حادثه ساعت ۶: ۳۰ بامداد امروز مربوط به سقوط یك فروند هواپیمای مسافری بویینگ ۷۳۷ سری ۸۰۰ با رجیستری UR-PSR متعلق به شركت هواپیمایی اوكراین كه از فرودگاه امام خمینی (ره) عازم كی یف پایتخت اوكراین بود، اولین سانحه سقوط بوئینگ های ۷۳۷ نیست.
پیش از سانحه بامداد امروز، بوئینگ های ۷۳۷ از سال ۱۹۷۰ تابحال دهها مورد سقوط را به ثبت رسانده اند كه منجر به كشته شدن هزاران نفر شده است. تازه ترین سقوط این سری بوئینگ مربوط به نسل جدید ۷۳۷ یعنی ۷۳۷ مكس است كه طی یكسال و نیم گذشته ۳۴۶ كشته برجای گذاشته است.
در ادامه خلاصه ای از حوادث این سری هواپیما را مرور می نماییم.
نسل جدید ۷۳۷ / مكس: دو سقوط با ۳۴۶ كشته
تازه ترین سوانح مربوط به بوئینگ های سری ۷۳۷، مربوط به دو فروند بوئینگ ۷۳۷ مكس در فاصله ۲۰۱۸ تا ژانویه ۲۰۲۰ است؛ این دو هواپیما در اتیوپی و اندونزی سقوط كرد و به دنبال آن، پرواز هواپیماهای ۷۳۷ مكس متوقف و غول هواپیماسازی بویینگ، با جمع آوری این هواپیماها، بررسی و رفع عیب این مدل از هواپیماهای مسافری را شروع كرد.
در پی این سوانح و با انتشار گزارش های فنی از علل حوادث مذكور كه بر نقص فنی این مدل هواپیما صحه گذاشت، شركت هواپیماسازی بویینگ ناچار شد تحت فشار افكار عمومی، تولید این تایپ را از اواسط دسامبر ۲۰۱۹( اواخر اذرماه ۹۸) متوقف نماید.
گفتنی است ۷۳۷ مكس در زمره هواپیماهای narrow-body (باریك پیكر) بوده كه اولین فروند آن در ۲۹ ژانویه ۲۰۱۶ به پرواز آزمایشی درآمد اما سرتیفیكیت و مجوز پرواز آن در ۸ می ۲۰۱۷ برای پرواز رسمی صادر شد كه هواپیمایی مالیندو ایر مالزی این مدل را خریداری نموده بود.
نخستین سقوط ۷۳۷ مكس مربوط به ۲۹ اكتبر ۲۰۱۸ و متعلق به شركت هواپیمایی لایِن ایر مالزی بود كه از فرودگاه سوكرانو در جاكارتا به فرودگاه دیپاتی امیر در بنگلادش عازم بود اما ۱۳ دقیقه بعد از تیك آف، در دریای جاوای اندونزی سقوط كرد و ۱۸۹ مسافر آن جان باختند.
دومین سقوط ۷۳۷ مكس نیز در تاریخ ۱۰ مارس ۲۰۱۹ رخ داد كه این هواپیما از فرودگاه آدیس آبابا در پایتخت اتیوپی عازم نایروبی پایتخت كنیا بود كه ۶ دقیقه بعد از بلند شدن، در شهر بیشوفوی اتیوپی سقوط كرده و ۱۵۷ مسافر آن در دم جان باختند.
گفتنی است طی روزهای اخیر سهام بویینگ در پس توقف تولید ۷۳۷ مكس به شدت سقوط كرده بود كه احتمالاً سقوط امروز نیز این اتفاق را تشدید خواهدنمود.
تداوم بحران در بوئینگ كه بزرگترین صادركننده آمریكاست و ناتوانی این شركت در جلب اعتماد ناظران و بازار بعد از دو سقوط مرگبار ۷۳۷ مكس، موجب شد تا دنیس مویلینبرگ، مدیرعامل آن اواخر ماه دسامبر (اوایل دی ماه جاری) اخراج شود.
رسانه آمریكایی سی ان بی سی بعد از اخراج مدیرعامل بوئینگ در خبری نوشت: این اخراج رده بالا در حالی اتفاق می افتد كه بوئینگ در حل وفصل كردن بدترین بحران ۱۰۰ سال اخیر خود ناتوان بوده است. این بحران سبب شده است كه ارتباط شركت با ایرلاین های مشتری خود، كه در سال های اخیر موجب شكوفایی تولید بوئینگ شده بودند، با اختلال مواجه شود.
سقوط های گوناگون بوئینگ ۷۳۷ سری ۸۰۰
قبل از سری مكس، بوئینگ های ۷۳۷ سری ۸۰۰ بودند كه طی چند سال حوادث مختلفی را در جهان رقم زدند.
۱- در تاریخ ۲۹ سپتامبر ۲۰۰۶ یك فروند بوئینگ نو ۸۰۰-۷۳۷ با ۱۵۴ مسافر به دنبال برخورد با یك هواپیمای دیگر در برزیل سقوط كرد كه همه مسافران آن كشته شدند.
۲ - در تاریخ ۵ می ۲۰۰۶ یك فروند بوئینگ ۸۰۰-۷۳۷ از هواپیمایی كنیا در كامرون با ۱۰۵ مسافر سقوط كرد.
۳ - ۲۰ آگوست ۲۰۰۷ یك فروند بوئینگ ۸۰۰-۷۳۷ كه از چین تایپه بلند شده بود، در ژاپن سقوط كرد؛ این سانحه تلفات جانی نداشت.
۴- ۱۰ نوامبر ۲۰۰۸ یك فروند هواپیمای ۸۰۰-۷۳۷ در فرودگاه رم هنگام فرود به شدت لطمه دید و یك مسافر كشته شد.
۵- ۲۵ فوریه ۲۰۰۹ یك فروند بوئینگ ۸۰۰-۷۳۷ تركیش ایرلاین گرفتار سانحه شد و ۹ نفر از ۱۳۵ سرنشین آن كشته شدند.
۶- ۲۲ دسامبر ۲۰۰۹ یك فروند بوئینگ ۸۰۰-۷۳۷ امریكن ایرلاین در جامائیكا سقوط كرد اما تلفاتی نداشت.
۷- ۲۵ ژانویه ۲۰۱۰ یك فروند بوئینگ ۸۰۰-۷۳۷ متعلق به هواپیمایی اتیوپی در دریای مدیترانه سقوط كرد و ۱۴۸ نفر كشته شدند.
۸- ۲۲ می ۲۰۱۰ یك فروند بوئینگ ۸۰۰-۷۳۷ متعلق به شركت هواپیمایی ایر ایندیا هنگام فرود در فرودگاه مانگالور هند سقوط كرد و ۱۵۸ نفر مسافر آن كشته شدند.
۹- ۳۰ جولای ۲۰۱۱ یك فروند بوئینگ ۸۰۰-۷۳۷ از هواپیمایی كارائیب از باند بارانی فرودگاه چدی ژاپن خارج شد و به فنس برخورد كرد. خوشبختانه این سانحه بدون تلفات بود.
۱۰ - ۱۴ اكتبر ۲۰۱۲ یك فروند بوئینگ ۸۰۰-۷۳۷ در فرودگاه آنتالیا آتش گرفت و ۲۷ نفر راهی بیمارستان شدند.
۱۱- ۱۳ آوریل ۲۰۱۳ یك فروند بوئینگ ۸۰۰-۷۳۷ در فرودگاه بین المللی نگورارای اندونزی هنگام فرود از باند خارج شد و به دریا افتاد. خوشبختانه تمام مسافران به سلامت از هواپیما خارج شدند.
۱۲ - ۱۹ مارس ۲۰۱۶ یك فروند بوئینگ ۸۰۰-۷۳۷ كه از دوبی به روسیه پرواز می كرد، در نزدیكی فرودگاه روستوف سقوط كرد و همه ۶۲ مسافر آن كشته شدند.
۱۳ - ۴ آوریل ۲۰۱۶ یك فروند بوئینگ ۸۰۰-۷۳۷ در جاكارتای اندونزی، درهنگام بلند شدن از باند، با یك هواپیمای دیگر برخورد كرد. اگرچه هر دو هواپیما آتش گرفتند اما همه مسافران نجات پیدا كردند.
۱۴ - ۱۳ ژانویه ۲۰۱۸ یك فروند بوئینگ ۸۰۰-۷۳۷ از هواپیمایی پگاسوس از باند فرود فرودگاه ترابزون خارج شد. خوشبختانه كسی لطمه ندید.
۱۵ - ۲۹ آوریل ۲۰۱۸ یك فروند بوئینگ ۸۰۰-۷۳۷ هواپیمایی لایون ایر هنگام فرود در باران شدید، از باند فرودگاه جلال الدین خارج شد. خوشبختانه هیچ كس لطمه ندید.
۱۶ - ۱۶ آگوست ۲۰۱۸ یك فروند بوئینگ ۸۰۰-۷۳۷ هنگام فرود در فرودگاه مانیلای فیلیپین سقوط كرد اما همه سرنشینان نجات داده شدند.
۱۷ - ۱ سپتامبر ۲۰۱۸ یك فروند بوئینگ ۸۰۰-۷۳۷ هنگام فرود در فرودگاه بین المللی سوچی آتش گرفت و ۱۸ نفر لطمه دیدند.
۱۸ - ۲۸ سپتامبر ۲۰۱۸ یك فروند بوئینگ ۸۰۰-۷۳۷ از باند فرود فرودگاه پاپوئا گینه نو خارج شد و یكی از سرنشینان كشته شد.
۱۹ - ۳ می ۲۰۱۸ یك فروند بوئینگ ۸۰۰-۷۳۷ نظامی در جكسون ویل از باند خارج شد و سبب شد سرنشینان آن لطمه ببینند.
۲۰ - اكتبر ۲۰۱۹ اداره هوانوردی فدرال آمریكا ۶۸۶ هواپیمای ۸۰۰-۷۳۷ را بررسی كرد كه در ۳۶ مورد از آنها ترك های بزرگ در بال هواپیما مشاهده شد.
۲۱ - ۸ ژانویه ۲۰۲۰ (امروز) یك فروند بوئینگ ۸۰۰-۷۳۷ هواپیمایی اوكراین با ۱۸۰ مسافر اندكی بعد از بلند شدن از باند فرودگاه بین المللی امام خمینی سقوط كرد و همه مسافران كشته شدند. (جزئیات و تصاویر این سانحه را اینجا بخوانید و مشاهده كنید)
این گزارش تكمیل می شود
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب