گزارش فراز برج؛

اجاره های نجومی در محله های جنوبی

اجاره های نجومی در محله های جنوبی به گزارش فراز برج در حالیکه ستاد تنظیم بازار مصوبه سقف 25 درصدی اجاره بها را تصویب کرده، اما اجاره بهای مسکن در بعضی محله های پایین شهر به 5 تا 7 میلیون تومان رسیده است.



به گزارش فراز برج به نقل از مهر، بازار رهن و اجاره مسکن در شرایطی رو به وخامت گذاشته که اگر تا سالهای قبل، نسبت به روند افزایشی کوچ خانوارهای دهک های یک تا ۳ شهری ساکن پایتخت به شهرهای حومه ای تهران هشدار داده می شد، هم اکنون این روند درحال تسری به خانوارهای متوسط شهری و بعضاً تا دهک های ۶ است.
رشد سنگین اجاره بها در سالهای اخیر عمدتا به محلات گران نشین تهران اختصاص داشت ولی در ماه های اخیر این روند رو به رشد، به محله های متوسط نشین و یا نیمه جنوبی پایتخت کشیده شده و شاهد افزایش کوچ ساکنان این محلات به حومه هستیم. هرچند که برخی شهرهای حومه ای نیز با گرانی اجاره بها روبه رو شده است.
بانک مرکزی: رشد اجاره بها ۵۰ درصد / ‬ اتحادیه املاک: ۳۰۰ درصد
بانک مرکزی از افزایش ۵۰ درصدی اجاره بها در تهران طی اردیبهشت امسال نسبت به اردیبهشت سال قبل آگاهی داده است؛ همین طور اجاره مسکن در ماه گذشته نسبت به اولین ماه امسال (فروردین ۱۴۰۱) نیز رشد ۲ درصدی داشته است.
این در حالی است که عبدالله اوتادی عضو هیئت مدیره اتحادیه مشاوران املاک تهران، رشد اجاره بها در بهار امسال نسبت به سال قبل را ۳۰۰ درصد عنوان کرده است.
مصوبه ای از پیش شکست خورده
ستاد تنظیم بازار نیز در اواخر اردیبهشت امسال در مصوبه ای سقف افزایش اجاره بها در تهران را ۲۵ درصد تعیین کرده است که بااینکه برمبنای مصوبه مذکور، مشاوران املاکی که قراردادهای اجاره مسکن را با ارقامی بیش از ۲۵ درصد اجاره بهای همان واحد در سال قبل بالا برند، با جریمه روبه رو می شوند، اما بنظر می رسد موجران و مالکان توجهی به این مصوبه ندارند و با افزایش هایی بعضاً تا چند برابر اجاره بهای سالهای اخیر واحد مسکونی خودرا فایل کرده اند.
آن هم در صورتیکه هنوز دوره زمانی این مصوبه به یک ماه نرسیده و از طرف دیگر به سبب واقع شدن در دوره امتحانات مدارس و دانشگاه ها، هنوز بسیاری از خانواده های مستأجر مبادرت به جابه جایی نکرده اند که نشان دهنده شکست خورده بودن مصوبه تعیین سقف اجاره بها امسال است.
ضمن این که کارشناسان اقتصاد مسکن از احتمال ادامه روند افزایشی اجاره بها در ماه های پیش رو به سبب تلاش بازار اجاره مسکن برای رسیدن به فاصله زیاد اجاره بها با ارزش ملک که در سالهای اخیر رشد جهش گونه داشته، خبر می دهند. گفته می شود که نسبت اجاره بها به ارزش ملک به طور معمول در دامنه ۲۰ درصد (یعنی اجاره بها در بازه یک پنجم ارزش مسکن قرار می گیرد) باید برسد که هنوز هم با وجود رشدهای شتابی اجاره بها، این فاصله پُر نشده است.
نگاهی به بازار اجاره بهای مسکن در محله های جنوب شهر تهران
به عنوان مثال در بریانک اجاره واحد واحد ۹۰ متری با ۳۰۰ میلیون تومان ودیعه و اجاره ماهانه ۴ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان فایل شده است.
واحد ۶۹ متری در محله مسعودیه منطقه ۱۵ پایتخت ۳۲۰ میلیون تومان ودیعه و اجاره ماهانه یک میلیون و ۱۰۰ هزار تومان به بازار اجاره مسکن عرضه شده است.
واحد ۱۰۰ متری در منیریه ۶۵۰ میلیون تومان و طبقه ۴ یک واحد ۶۰ متری در جوادیه بدون آسانسور، ۱۵۰ میلیون تومان ودیعه و ماهانه ۴ میلیون تومان از طرف موجر فایل شده است. اجاره این واحد در سال قبل ۱.۵ میلیون تومان در ماه بود که ۲.۵ برابر رشد نشان میدهد.
واحد ۶۰ متری در مهرآباد جنوبی با پارکینگ با ۱۰۰ میلیون تومان ودیعه و اجاره ماهانه ۵ میلیون و ۶۰۰ هزار تومانی آماده ارائه به بازار اجاره مسکن می باشد. واحدی که سال قبل با قیمت ماهانه ۲ میلیون تومان اجاره رفته بود و رشد بیش از ۲۰۰ درصدی را تجربه کرده است.
یک خانوار ساکن در شرق تهران به خبرنگار مهر اظهار داشت: که سال قبل ساکن یک واحد ۷۰ متری در نارمک به قیمت ۱۰۰ میلیون تومان ودیعه و اجاره ماهانه ۱.۵ میلیون تومانی بودند که موجر برای سال جاری اجاره همین واحد را به ۳۰۰ میلیون تومان ودیعه و ۳.۵ میلیون تومان اجاره ماهانه افزایش داد ولی به سبب عدم استطاعت در تامین ودیعه مسکن، به شهر جدید پردیس برای سال جاری کوچ کرده اند.
یکی از مشاوران املاک در منطقه ۱۴ تهران به خبرنگار مهر اظهار داشت: یک واحد ۱۱ سال ساخت ۷۵ متری در محله شکوفه (جنوب شرق تهران) در حالی برای سال جاری ۴۵۰ میلیون تومان رهن کامل شده که همین واحد در سال قبل ۲۰۰ میلیون تومان رهن کامل به مستأجر واگذار شده بود.
واحد ۷۲ متری در محله امیر بهادر (انتهای جنوبی خیابان ولیعصر نرسیده به میدان راه آهن) با ۲۰۰ میلیون تومان ودیعه و اجاره ماهانه ۶.۵ میلیون در حالی به بازار اجاره مسکن عرضه شده که مشابه همین واحد سال قبل در فاصله ۲ تا ۳ میلیون تومانی اجاره رفته بود.
اگرچه در هفته جاری جلسه ای با حضور رستم قاسمی وزیر راه و شهرسازی و محسن رضایی معاون اقتصادی رییس جمهور برگزار شده و همین طور تاکید رییس جمهور بر تسریع در رسیدگی به وضعیت اجاره های مسکن در آخرین جلسه هیئت دولت هفته گذشته، نشان از عزم دولت برای رسیدگی به وضعیت اجاره مسکن دارد.
اما برخی کارشناسان اقتصاد مسکن معتقدند تصمیماتی چون اعطای تسهیلات ودیعه مسکن با نرخ سود ۱۸ درصد یا تعیین سقف اجاره بها، بیش از آنکه راه حل باشد، مُسکن های موقتی برای رهایی از شرایط موجود است؛ با اینحال حتی سقف گذاری دستوری برای اجاره بها، بطور مشهودی از طرف برخی موجران و مالکان نقض می شود که حاکی از نبود ضمانت اجرائی برای مصوبه ستاد تنظیم بازار است..

1401/03/26
00:00:56
5.0 از 5
426
تگهای خبر: اجاره , اقتصاد , بانك مركزی , تسهیلات
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۳
فرازبرج

farazborj.ir - حقوق مادی و معنوی سایت فراز برج محفوظ است

فراز برج

ساخت و ساز برج و ساختمان