آمار عجیب وزارت راه و شهرسازی از بازار مسکن

آمار عجیب وزارت راه و شهرسازی از بازار مسکن به گزارش فراز برج، تجارت نیوز نوشت: وزارت راه و شهرسازی به نقل از بانک مرکزی و بعد از ۹ ماه سکوت، آماری از قیمت بازار مسکن منتشر نموده است که نشان دهنده کاهش قیمت نسبی در این بازار است. اما نکته مورد توجه در این گزارش آمارهای بدون جزئیات، کلی است؛ نکته عجیب دیگر، بازه مورد بررسی غیراصولی است که به مقایسه روند مسکن در ۱۹ روز ابتدایی مرداد ۱۴۰۲ با ۱۸ روز ابتدایی شهریور ۱۴۰۲ می پردازد.



بانک مرکزی از انتهای پاییز سال قبل و به دنبال التهابات ناشی از افزایش قیمت مسکن، آمارهای در ارتباط با تحولات مسکن را سانسور و انتشار آنرا متوقف کرد؛ حالا با گذشت حدود ۹ ماه از آغاز پنهانکاری آماری دولت، وزارت راه و شهرسازی به نقل از بانک مرکزی آماری از قیمت مسکن مناطق مختلف تهران منتشر نموده که تعجب ناظران اقتصادی را برانگیخته است.

طی دهه های اخیر گزارش های در ارتباط با بخش مسکن به صورت ماهانه یا فصلی منتشر و میزان رشد یا افت قیمتها هم در همین فواصل استاندارد با یگدیگر مقایسه می شد؛ اما در گزارش جدید قیمت مسکن تهران که از جانب وزارت راه انتشار یافته، دو بازه ۱۹ روز ابتدایی مردادماه و ۱۸ روز نخست شهریور با هم مقایسه شده اند!

بر این اساس مناطق ۴ معادل ۱۸ درصد، منطقه ۷ معادل ۸/ ۷ درصد، منطقه ۱۱ معادل ۹/ ۱۲ درصد، منطقه ۱۲ معادل ۷/ ۵ درصد، منطقه ۱۴ معادل ۴/ ۰ درصد، منطقه ۱۵ معادل ۲/ ۷ درصد و منطقه ۱۷ معادل ۳/ ۱ درصد افزایش قیمت را پشت سر گذاشته اند.

متقاضیان خرید مسکن بخوانند/ اعلام جزئیات برنامه دولت برای شکست قیمت مسکن

در ادامه این گزارش، مشروحی از جزئیات قیمت در مناطق ۱، ۲، ۳ و ۵ شهر تهران و همینطور مناطق پرتقاضای یعنی مناطق ۹ و ۱۰ و عمده مناطق جنوبی وپرتقاضای تهران مشاهده نمی شود.

برخی رسانه ها این طور نتیجه گیری کرده اند که با وجود رشد قیمت محسوس در هفت منطقه از شهر تهران، احیانا کاهش قیمت در ۱۵ منطقه دیگر شامل مناطق پرتقاضایی که به آن اشاره شد به قدری بوده است که در نهایت میانگین مسکن در کل شهر تهران در این بازه زمانی ۳/ ۳ درصد کاهش داشته است.

کاهش قیمت، راهگشای بازار مسکن؟

آن گونه که دولت ادعا می کند قیمت مسکن از آغاز تابستان سال جاری روندی کاهشی را پشت سر گذاشته است، اما آیا این اتفاق در قدرت خرید مردم و بهبود وضعیت آشفته بازار مسکن مشهود بوده و توانسته تقاضا را به بازار بکشاند؟

داستان کاهش قیمت مسکن امسال به ابتدای سال ۱۴۰۲ بازمی گردد. به علت آن که در سال ۱۴۰۱ قیمت مسکن روندی پرالتهاب و صعودی را پشت سر گذاشته بود دولت تصمیم گرفت سیاست هایی را اتخاذ کند تا با تأثیر از آن بتواند صعود قیمت را کنترل کند، غافل از آن که در ابتدا، آن چه تحت تأثیر قرار گرفت میزان معاملات در بازار بود.

اکنون ماه هاست بازار در حالت رکودی فرو رفته و بر مبنای گفته مشاوران املاک معاملات قفل شده است؛ کاهش قیمت نسبی به علت همین دوره رکودی بوجود آمده و واکنش بازار هم در مقابل، آن همان واکنش همیشگی بوده است.

از سوی دیگر قیمت مسکن در پنج سال قبل بیشتر از هزار درصد افزایش قیمت را تجربه کرده است؛ بدین سان کاهش کمتر از پنج درصدی نمی تواند حتی لرزه کوچکی بر اندام مهیب و تنومند آن فرود آورد. این در شرایطی است که آمار دولت هم حتی در بازه مشخصی تعریف نشده و بر مبنای آن نمی توان نتیجه گیری قطعی نسبت به شرایط بازار مسکن داشت.

به گفته کارشناسان، دیگر زمان آن فرا رسیده است که دولت بعد از دوره ای طولانی در مورد مسکن به جای سخنرانی و انتشار آمارهای بی سر و ته، با آماری رسمی و مستند، شفاف سازی درستی انجام دهد و فعالان حوزه مسکن را از سرگردانی برای حضور در این بازار برهاند.







۲۱۷۲۲۳



منبع:

1402/07/13
00:54:02
5.0 از 5
254
تگهای خبر: افزایش قیمت , اقتصاد , بانك مركزی , شهرسازی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۹ بعلاوه ۳
فرازبرج

farazborj.ir - حقوق مادی و معنوی سایت فراز برج محفوظ است

فراز برج

ساخت و ساز برج و ساختمان