تابستان ایران طولانی شد آینده ی بدون بهار و بی آبی فرا می رسد
فراز برج: به گزارش فراز برج، رییس مرکز ملی اقلیم هواشناسی نسبت به تغییر اقلیم اخطار داد و اظهار داشت: تابستان ایران حالا چهار تا پنج ماهه شده و در صورت ادامه گرمایش، نه فقط بهار، بلکه نیمی از سرزمین قابل زیست نخواهد بود.
به گزارش فراز برج به نقل از مهر، احد وظیفه رییس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی سازمان هواشناسی اظهار داشت: اگر سناریوی بدبینانه تغییر اقلیم محقق شود و دما تا ۸ درجه افزایش یابد، خیلی از شهرهای پرجمعیت حاشیه کویر مانند یزد، کرمان و اصفهان دیگر قابل سکونت نخواهند بود.
وی اضافه کرد: در دهه های گذشته، دمای تابستانی ایران در تیرماه شروع می شد، اما حال از اردیبهشت شروع و تا مهر ادامه دارد. تابستان ایران در عمل ۴ تا ۵ ماهه شده است، و دوره گذار از فصل سرد به گرم، یعنی فصل بهار، به طرز محسوسی کوتاه شده است.
به گفته احد وظیفه، میانگین دمای ایران در ۵۰ سال قبل بالاتر از ۲ درجه بالا رفته که فراتر از متوسط جهانی است. در صورتیکه خیلی از کشورها در راه کاهش انتشار کربن گام برداشته اند، ایران هنوز اقدام مؤثری در راستای توافقنامه پاریس انجام نداده است.
وظیفه با اشاره به افزایش تبخیر آب، نیاز بیشتر به مصرف و اختلال در الگوهای بارشی، اضافه کرد: اگر دما سه درجه افزایش یابد، میزان تبخیر تا ۲۰ درصد بیشتر می شود، درحالی که منابع آب کشور ثابت یا درحال کاهش است.
رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی سازمان هواشناسی راهکار رویارویی با بحران اقلیمی را توسعه انرژی های تجدیدپذیر، نوسازی صنعت برق، و اصلاح الگوی مصرف انرژی دانست و اشاره کرد: در صورت بی توجهی، نه فقط فصل بهار، بلکه زیست در نیمی از سرزمین ایران نیز از دست خواهد رفت.
منبع: فراز برج
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب