40 هزار مترمكعب، سهم هرمزگان از فاز اول طرح انتقال آب خلیج فارس

40 هزار مترمكعب، سهم هرمزگان از فاز اول طرح انتقال آب خلیج فارس فراز برج: هرمزگان قطعه نخست اَبَر پروژه انتقال آب از خلیج فارس به فلات مركزی ایران و آبرسانی به شهرستان های خمیر و سیرجان امروز، پنجشنبه 15 آبان ماه با دستور رئیس جمهور به صورت ویدیو كنفرانس راه اندازی شد.



فریدون همتی بامداد امروز(۱۵ آبان ماه) در آئین بهره برداری از این ابر پروژه، اضافه کرد: سهم آبی هرمزگان از فاز اول این طرح ۴۰ هزار مترمکعب است که برای تکمیل تامین آب آشامیدنی شهر خمیر و روستاهای اطرف آن وارد مدار شد.

وی با اعلان اینکه قطعه نخست این طرح با ظرفیت ۲۰۰ هزار متر مکعب بمنظور انتقال آب از خلیج فارس به سیرجان، افتتاح شد، اشاره کرد: مجموع هزینه مرحله شیرین سازی و خط انتقال تا سیرجان ۱۶هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان به صورت ریالی و ارزی است که در قطعه نخست این طرح، آب از تأسیسات نمک زدایی بندرعباس تحویل گرفته شده و بوسیله خط انتقال با لوله های فولادی به قطر ۱۶۰۰میلی متر به سمت معدن گل گهر سیرجان پمپاژ می شود.

استاندار هرمزگان عنوان کرد: این خط شامل هفت واحد ایستگاه پمپاژ، با توان مصرفی ۱۴۷مگاوات و ارتفاع کل پمپاژ حدود ۱۸۰۰ متر ستون آب است.

همتی با اعلان اینکه طول خط انتقال در فاز اول این طرح ۳۰۳کیلومتر با دبی ۴.۴متر مکعب بر ثانیه است، اضافه کرد: ۲مخزن تعادلی، شش مخزن در ایستگاه ها، یک مخزن ذخیره، ۱۰مخزن اتمسفریک، ۱۰پست برق، ۱۵۰کیلومتر خط انتقال برق و ۱۳ایستگاه حفاظت کاتدیک در فاز اول راه اندازی و به راه افتاده است.

استاندار هرمزگان، ظرفیت سازی داخلی بوسیله عقدقرارداد با ۱۹۴ سازنده داخلی بمنظور استفاده از توان فنی و مهندسی شرکت های سازنده داخلی برای بومی سازی و تولید بعضی از تجهیزات پیشرفته در داخل کشور از قبیل پمپ ها و الکتروموتورها، شیرهای بزرگ صنعتی، VFD و... را همچون خاصیت های مهم و اثرگذار این طرح بر شمرد و اضافه کرد: با اجرای طرح انتقال آب خلیج فارس، برای بیش از ۱۶هزار نفر در رده های مختلف مهندسی و اجرائی به صورت مستقیم و غیرمستقیم اشتغال ایجاده است.

همتی بیان کرد: با سرمایه گذاری صورت گرفته در امتداد انجام این پروژه بزرگ یک فرصت مطلوب برای هرمزگان بوجود آمده و به صورت آزمایشی قسمتی از سهم استان از فاز اول که فردا با دستور رئیس جمهور به بهره برداری می رسد وارد مدار شده و مردم شهرستان خمیر از آب آشامیدنی سالم بهره مند شده و خواهند شد.

وی عنوان کرد: از مجموع ظرفیت یک میلیون متر مکعبی آب شیرین کن خلیج فارس، ظرفیت ۳۰ تا ۴۰درصدی برای استان پیش شده است که در گام اول مجوز خرید تضمینی ۴۰هزار مترمکعب آب تولیدی از وزارت نیرو دریافت شده که در فاز نخست این پروژه به صورت رسمی و با عقد تفاهم نامه که به امضا رسید، این ظرفیت برای تامین و تقویت منابع آب آشامیدنی شهر خمیر، شهر بندرعباس و جمعیت ۱۰۰ هزارنفری روستاهای حومه بندرعباس مورد استفاده قرار می گیرد.

استاندار هرمزگان اظهار داشت: از ظرفیت به وجود آمده برای تامین آب مورد نیاز صنایع، بخش کشاورزی و آب آشامیدنی روستاهایی که در راه خط انتقال هرمزگان به کرمان قرار دارند نیز استفاده خواهد شد.

همتی افزود: زیرساخت های تمامی ظرفیت یک میلیون مترمکعب آب شیرین کن خلیج فارس بطور کامل آماده شده اما سالیانه و برمبنای توسعه صنایع، بخش کشاورزی و جمعیت هدف این طرح، فازهای بعدی مورد بهره برداری قرار می گیرد.

استاندار هرمزگان با اعلان اینکه دغدغه های زیست محیطی که قبل از این از طرف فعالان زیست محیطی درباب راه اندازی این آب شیرین کن مطرح شده بود بطور کامل در این پروژه رعایت شده است، اضافه کرد: این پروژه مطالعه زیست محیطی دقیقی دارد و به صورت روزانه عملکرد سیستم های سنجش آلایندگی و زیست محیطی مورد پایش و نظارت قرار می گیرد و جای هیچگونه دغدغه ای دراین زمینه وجود ندارد.

وی اشاره کرد: متقاضیان جدیدی برای صنعتی سازی پساب آب شیرین کن ها نیز اعلام آمادگی کرده اند و طی چندسال آینده با وجود پالایش و نظارت های کامل زیست محیطی، پساب آب شیرین کن ها به دریا برنمی گردد.





منبع:

1399/08/16
19:04:14
5.0 از 5
1496
تگهای خبر: اشتغال , بندر , بهره برداری , پروژه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۴
فرازبرج

farazborj.ir - حقوق مادی و معنوی سایت فراز برج محفوظ است

فراز برج

ساخت و ساز برج و ساختمان