رئیس مركز تحقیقات بتن:

كمتر از 40 درصد تولیدكنندگان بتن، استاندارد ملی را رعایت می كنند

كمتر از 40 درصد تولیدكنندگان بتن، استاندارد ملی را رعایت می كنند به گزارش فراز برج رئیس مرکز تحقیقات بتن با تکیه بر اینکه دانش تولید بتن ایران با آمریکا تنها چند ساعت فاصله دارد، اظهار داشت: کارخانه های بتن کمتر از ۴۰ درصد استاندارد ملی تولید بتن را رعایت می کنند.



به گزارش فراز برج به نقل از مهر، مصطفی احمدوند در نشستی خبری ضمن اشاره به اینکه دانش ایران در تولید بتن تنها چند ساعت با آمریکا فاصله دارد، اظهار داشت: شیوع کرونا دانش تولید بتن را به دو دوره پیش از کرونا و به پس از کرونا تقسیم می کند. موضوعی که مطرح است این است که پس از کرونا، پارادایم ذهنی و شکلی در تولید و دانش بتن در حال رخ دادن است و به شکلی این بخش را با یک پارادوکس مواجه کرده است.
وی ضمن اشاره به اینکه چرا با وجود قانون و مقررات ملی ساختمان، استانداردهای ملی الزامی اجبار برای تولید بتن آماده و ساخت و سازهای بتنی عملیاتی نمی شود؟، اظهار داشت: در شرایط بحران اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی و حتی اخلاق سیاسی پساکرونا تنها انسان خالق، مهندس حرفه ای و تکنسین صلاحیت دار آگاه به مسئولیت فردی و پایبند به ارزش های اخلاقی است که می تواند در سایه حمایت دولتی مصمم و مردمی البته با رعایت قوانین و مقررات ملی ساختمان، آینده ای خوب برای نسل آینده فراهم آورد.
احمدوند افزود: وجدان کاری در پروژه های ساخت و ساز برای تحقق ارتقای کیفی ساخت ساخت و سازهای بتنی بادوام مقاوم در مقابل زلزله، انفجار، آتش سوزی، سیل و محیط فعال خورنده همسو با توسعه پایدار اقتصادی، اجتماعی کشور همراه با حفظ محیط زیست سالم، علیرغم پیگیری های مکرر متأسفانه تابحال میسر نشده و دلیل آن هم مشخص نمی باشد.
وی ضمن اشاره به اینکه هدف از برگزاری سالانه کنفرانس ملی بتن و زلزله که سال جاری به خاطر شیوع کرونا مقرر است بیست و سومین دوره آن به صورت مجازی و سوم و چهارم دیماه در تهران برگزار می گردد این است که کشور و تولیدکننده ها به سمت اجرایی تر شدن و رعایت بیشتر قطع نامه سند استاندارد ملی الزامی حرکت کنند عنوان کرد: پس از شیوع کرونا در این راه گام برداشته شد که تکنولوژی محور نیست و این انسان است که محور است.
وی اضافه کرد: هدف ما این است که تولید بتن آماده استاندارد شود اما عده ای هستند که به علت انحصارطلبی موانع زیادی در این راه ایجاد می کنند و در حالیکه در سال ۹۴ استاندارد ملی شماره ۶۰۴۴ و همان استاندارد بتن آماده تصویب شده است هنوز هم می بینیم که با گذشت پنج سال از تصویب این استاندارد مشکلاتی در این خصوص وجود دارد.
کمتر از ۴۰ درصد کارخانه های بتن تولید استاندارد دارند
رئیس مرکز تحقیقات بتن در پاسخ به این پرسش که آیا بتن مورد استفاده در ساخت و ساز نسبت به سازه های فلزی مزیت دارد یا خیر؟ و اینکه چند درصد کارخانه های تولیدکننده بتن از استاندارد ملی پیروی نمی کنند، اظهار داشت: اولاً که ساخت و ساز با بتن در مقابل زلزله و آتش سوزی مقاومت بیشتری نسبت به سازه های فلزی دارد. اما در مورد عدم رعایت کارخانه های تولید بتن از استاندارد ملی ۶۰۴۴ باید اذعان کرد که زیر ۴۰ درصد کارخانه های تولید بتن این استانداردها را رعایت می کنند.
احمدوند افزود: یکی از اشکالات کنونی تولید بتن آماده، علاوه بر پایین بودن سطح سواد برخی کارگران و عدم تربیت نیروی انسانی ماهر و تکنسین، فرسوده بودن ماشین آلات و تجهیزات تولید بتن است، اظهار داشت: برای یک بتن آماده استاندارد علاوه بر اینکه میزان آب اضافه شده برای یک بتن استاندارد بسیار مهم می باشد، میزان دوری که یک ماشین حمل بتن خواهد داشت مهم می باشد. چون که به صورت استاندارد یک خودروی حمل بتن باید ۳۰۰ دور بچرخد تا یک بتن استاندار تحویل دهد.
وی تصریح کرد: متأسفانه در بیشتر کارخانه های تولید بتن استانداردهای نوشته شده و تصویب شده پیاده نمی گردد و حتی میزان آب و درجه آب اضافه شده در بتن هم به صورت استاندارد رعایت نمی گردد.
رئیس مرکز تحقیقات بتن افزود: با وجود قطعنامه جامعه مهندسی عمران ایران متشکل از متولیان اجرایی در بخش دولتی، بخش خصوصی، بنیادهای مردمی، تولیدکنندگان، سازندگان، مشاوران و کارفرمایان برای اجرای مقررات ملی ساختمان و مبحث نهم نظام بازرسی و استفاده الزامی از تکنسین صلاحیت دار آگاه به مسئولیت های فردی، حرفه ای و اجتماعی، دلیل عدم توجه به این مؤلفه ها چیست؟ کدام نهاد و یا سازمان متولی نظارت بر اجرای استانداردهای ملی ۶۰۴۴ بتن آماده در کشور است.
به گفته وی، در جهت منویات مقام معظم رهبری در سال جهش تولید و به منظور ایجاد بستری مناسب و هدفمند برای ارتقای سطح کیفی و کمی صنعت ساختمان کشور، جشنواره ساختمان برتر با همکاری دانشگاه ها، بنیاد مستضعفان و مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی برنامه ریزی شده است که ارسال آثار تا ۱۵ دیماه خواهد بود.


منبع:

1399/09/25
22:37:43
5.0 از 5
1227
تگهای خبر: اقتصاد , پروژه , تجهیزات , تولید
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۷ بعلاوه ۳
فرازبرج

farazborj.ir - حقوق مادی و معنوی سایت فراز برج محفوظ است

فراز برج

ساخت و ساز برج و ساختمان