سرنوشت تلخ یارانه ۱۲ و نیم میلیارد دلاری بنزین، قاچاق روزانه ۱۰میلیون لیتر بنزین از كشور

سرنوشت تلخ یارانه ۱۲ و نیم میلیارد دلاری بنزین، قاچاق روزانه ۱۰میلیون لیتر بنزین از كشور فراز برج سرنوشت تلخ یارانه ۱۲ و نیم میلیارد دلاری بنزین، قاچاق روزانه ۱۰میلیون لیتر بنزین از كشور


مصرف بنزین در ایران نسبت به استاندارد جهانی بسیار بالاتر است كه ریشه در عوامل مختلفی مانند تردد خودروهای بی كیفیت و فاقد استاندارد، ارزانی، پرداخت یارانه پنهان توسط دولت و ضعف در فرهنگ سازی مصرف بهینه دارد. میزان رشد مصرف بنزین به حدی است كه راه اندازی پالایشگاه ستاره خلیج فارس كه بزرگ ترین پالایشگاه میعانات گازی خاورمیانه به حساب می آید هم نمی تواند در آینده نزدیك پاسخگوی نیازهای رو به گسترش باشد و شاید ناچار شویم به سراغ واردات گسترده بنزین برویم. **پرداخت 38 سنت یارانه پنهان برای هر لیتر بنزین
مدیر بهینه سازی انرژی در بخش حمل و نقل شركت بهینه سازی مصرف سوخت به خبرنگار اقتصادی ایرنا اظهار داشت: سالانه مبلغ هنگفتی صرف پرداخت یارانه سوخت می گردد كه باید فكری برای مدیریت این مورد و كاهش مصرف كرد.
ساسان كاظمی نژاد یادآوری كرد: در صورت در نظر گرفتن نرخ 4200 تومانی برای دلار، حدود 37 یا 40 سنت یارانه پنهان برای هر لیتر بنزین پرداخت می گردد البته این یارانه بر اساس دلار 4200 تومانی است و با محاسبه نرخ ها بر مبنای دلار آزاد میزان یارانه پرداختی بسیار بیشتر خواهد بود.
وی افزود: با عنایت به مصرف روزانه 90 میلیون لیتری بنزین در كشور، روزانه 35 میلیون دلار یارانه پنهان پرداخت می گردد.
كاظمی نژاد اظهار داشت: یارانه پنهانی كه برای بنزین پرداخت می گردد سالانه به بیشتر از 12.5 میلیارد دلار می رسد كه در صورت ورود 1.5 میلیون خودروی جدید به جاده های كشور در سال آینده، میزان یارانه پنهان پرداختی به بنزین به روزانه 45 میلیون لیتر و سالانه به حدود 16.5 میلیارد دلار افزایش خواهد یافت.

یارانه به 2 نوع تقسیم می شود، «یارانه مستقیم» به صورت نقدی به افراد پرداخت می شود، اما «یارانه پنهان» به صورت غیر نقدی و بدون اینكه به مردم اعلام گردد برای تامین كالاهای مختلف مانند بنزین توسط دولت هزینه می گردد. **یارانه ایرانی ها در جیب قاچاقچیان
مجموع مصرف روزانه بنزین در كشور حدود 90 میلیون لیتر است كه 10 میلیون لیتر از آن به كشورهای همسایه قاچاق می گردد.
البته باید توجه داشت كه رقم روزانه 10 میلیون لیتر به قاچاق بنزین اختصاص دارد و میزان قاچاق گازوییل بحثی جداگانه دارد كه باید در جای خود بدان پرداخت.
مهمترین علت افزایش قاچاق سوخت در كشور، بالا رفتن نرخ ارز و ارزانی قیمت بنزین و سوخت در ایران نسبت به كشورهای همسایه است.
همزمان با نوسان شدید نرخ ارز كه جذابیت قاچاق سوخت افزایش یافته، میزان مصرف بنزین در كشور هم رو به افزایش گذاشته است.
قیمت سوخت در ایران در مقایسه با كشورهای همسایه در حدی است كه با وجود ریسك بالای قاچاق، باز هم قاچاقچیان نمی توانند از سود این كار چشمپوشی كنند.
بنابراین تا زمانی كه این 2معضل رفع نشود، چالش قاچاق بنزین و انواع دیگر سوخت همچنان ادامه داشته و ثروت های كشور را روانه جیب همسایگان می كند.
در حالی كه پروژه های مختلف اقتصادی كشور به دلیل كمبود بودجه و اعتبار، نیمه كاره رها شده اند، حجم عظیمی از منابع ملی صرف تامین بنزینی می گردد كه مقرر است سود آن عاید قاچاقچیان و كشورهای همسایه شود.
بنابراین باید برای مقابله با این معضل ملی فكری كرد، چونكه در غیر این صورت، باید شاهد ادامه خروج منابع ملی به شكل بنزین قاچاق باشیم. ۲۲۳۲۲۴

1397/07/30
12:49:44
5.0 از 5
4658
تگهای خبر: اقتصاد , پروژه , حمل و نقل , قیمت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۱ بعلاوه ۱
فرازبرج

farazborj.ir - حقوق مادی و معنوی سایت فراز برج محفوظ است

فراز برج

ساخت و ساز برج و ساختمان